torsdag 10 september 2009

Dagens goda lunch

Igår kom kocken på vår personalrestaurang ner med halstrad röding och kokt potatis som hade blivit över från gästmatsalen. Tillhörande hollandaisesås var som tur var slut, för den är inte att leka med när det kommer till fettinnehåll. Det är i stort sett som att äta olja... Igår hade jag redan ätit, så maten sparades i kylen tills idag.

Till fisken slängde jag ihop en snabb sås gjord på Mildas minigrädde, massa olika örter jag hade i frysen, grönsaksbuljong, citronpeppar, citron och lite salt. Så enkelt och så gott. Och dessutom nyttigt! Till det åt jag en stor god sallad.

1 halstrad rödingfilé (170 g), 4½ pts
2 kokta potatisar (160 g), 2 pts
Knappt 1 dl Milda Mat Extra, 1 pts
Örter, citron, buljong, kryddor, massa grönsaker, 0 pts

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar